Tårnfridnettverket

Velkommen til Tårnfrid-møter, nettverkssamlinger for kvinner på Jar!

Tårnfrid-møter er nettverkssamlinger for kvinner i nærmiljøet som arrangeres i Jar menighetshus. Deltagerne er gjerne kvinner som er "direktør" på jobb og hjemmebane. Samlingen skal være et pusterom hvor kvinnene kan høre en interessant innledning og reflektere over tema med likesinnede. Vi drøfter verdier, etiske utfordringer og tar opp hva som er meningsfullt for oss. Jar menighet er arrangør av møtene og nettverket.

Hva skjer i tenåringshjernen?
Tirsdag 26. november kl. 20 – 22. Jar menighetshus

Lurer du på hva som foregår i tenåringens hjerne? Spesialpedagog Lisbeth Iglum Rønhovde har skrevet boken "... og noen går det trill rundt for! Om hjernen, tenåringer og pedagogisk praksis". Hun har sett på hva nyere hjerneforskning sier om tenåringhjernens nevrologiske modning. Funnene er interessante for alle som omgås tenåringer. Hvorfor er tenåringer som de er? Hva skjer egentlig i tenåringshjernen? Hvordan kan du nå frem til tenåringen? Hjernen er ikke ferdig før i tjueårene . Jo mer bøllete ungdommen er, jo mer trenger de å bli møtt som en sårbar person på innsiden. Arrangementet koster kr 100 og er for kvinner.

Modig for samtale med mening
Tirsdag 11. februar kl. 20 – 22. Jar menighetshus
Hvilke spørsmål stiller man for å nå inn til tenåringen inni hetta ved middagsbordet? Hva spør man mannen bak Ipad'en om for å skape det nærværet man hadde i begynnelsen av parforholdet? Hvordan kan man begynne å forstå kollegaen på jobb som synes å være fra en annen planet?

Anne Sophie Gjems kommer til Tårnfrid for å holde et inspirerende foredrag om å snakke sammen. Med en god dose humor og historier vi alle kan kjenne oss igjen i, ønsker hun å inspirere og motivere til å starte samtaler som betyr noe, med de som betyr noe.

Bli med oss 11. februar og lær mer om FuelBox - den lille boksen som startet med et savn etter gode samtaler i parforholdet og som i dag finnes på alle skoletrinn i Norge, som lederverktøy for våre største organisasjoner og er blitt en del av norske kommuners og mydighetene i Dubai sin interne kulturbygging. Arrangementet koster kr 100 og er ment for kvinner.