Velkommen til dåp
Velkommen til dåp
Velkommen til dåp

Det er alltid dåp på Jar! Her finner du informasjon.

 

 

DÅP

Jeg øser hellige dråper over barnehodet. Den lille speiler seg i døpefontens vann. Gud er her. Jeg skjønner ikke så mye av det, men ordene gjør meg svimmel. Så stort, så underlig, så vakkert. Et lite barnehode hviler trygt i pappas hender. Sakte tar jeg min hånd ned i vannet og øser lunkne dråper over den lille. Våre blikk møtes. Den lille skvetter og rynker på nesen. Men gråter ikke.

Tre ganger øser jeg vann over hans hode. “I Faderens, Sønnens og Den Hellige Ånds navn”, sier jeg mens den lille fortumlet spreller med
armene. Storsøster tørker siste rest av hellige dråper forsiktig av hans hode, mens pappa ser stolt på meg, og mamma strever med en tåre.

“Fred være med deg, Jonas”, sier jeg, og ønsker det av hele mitt hjerte. At dåpens nåde, og fredens Gud, skal gi den lille en trygg visshet om kjærlighet. Jeg vet inderlig godt at Guds velsignelse ikke fjerner alt det underlige som kan møte den lille, men det er min tro og mitt håp at barnet ved dåpens hjelp aldri behøver å være alene.

Den Gud som velsigner, er alltid med. Det skjønner jeg hver gang et lite barn merkes av dåpens hellige vann. T.B.

 

Du kan lese mer om dåp og melde ditt barn til dåp her: 

Om dåp i Jar menighet: http://jar-menighet.no/D%C3%A5p
Meld opp til dåp: http://www.baerum.kirken.no/D%C3%A5p/Velkommen-til-d%C3%A5p
Se en fin film om dåp: https://www.youtube.com/watch?v=Qs1ZheHFjzI

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med kirketorget tlf. 67 500 500, eller sokneprest Thomas Berbom tlf. 41 26 46 76 / sokneprest@jar-menighet.no