Julekonserter

Velkommen til vakker sang og musikk!

Kirken fylles av musikk

Førjulstid er konserttid. Kirken fylles av vakker sang og musikk, gudstjenester og andre arrangement. Her er en oversikt over konserter i Jar kirke i adventstiden.

Stabekk janitsjarorkester

Søndag 02. desember kl. 18.00
Dirigent Terje Mikkelsen.
Jubileumskonsert 100 år

Flott klassisk program. Publikum serveres klassiske perler fra start til slutt, med orkesterutdrag fra Verdis «Skjeb-nens makt» og Rossinis «Barbereren i Sevilla» Griegs «Hyldningsmarsj til Sigurd Jorsalfar» og mere til - et program med stor variasjon og strålende musikk.
Solistene Katrine Thomassen og Bjørn Widding spiller hhv Rimsky-Korsakovs klarinettkonsert og eufonium til Griegs «Ved Rondane». Det blir servering i pausen. Konserten er støttet av Bærum kommune.

Harpist Ellen Bødtker

Torsdag 06. desember kl. 19.00
Harpist Ellen Bødtker, solistene Johannes Bødtker og Fanny Soyer, dirigent og sanger Frikk Heide-Steen og solister fra Sølvguttene og VoiceOver.
Konserten «Harpeklang i vinternatt»

På konserten «Harpeklang i vinternatt» vil man få høre Ellen Bødtkers egne stemningsfulle musikk og kjente og kjære julesanger i vakre arrangementer av Aleksander Waatkar, som får julefreden til å senke seg. Man kan glede seg til tekster som «Fred på jord», «Nyfødt skimrer verden», «Walking in the air» og «Stille natt» fremført av finstemte sølvstruper og Ellen Bødtkers gullharpe. Det blir også en premiere på Bødtkers nye komposisjon «Harpeklang i vinternatt» som er skrevet spesielt for denne juleturneen for Sølvguttene; VoiceOver og harpe. Billetter på Ticketco.no

Jar menighets adventskonsert

Søndag 09. desember kl. 18.00
Jar menighets adventskonsert
Bærum pikekor,  Jar skoles strykeorkester, Bendik Goldstein, Gospelgruppen “Joy”, strykekvartett, kirkestaben

Dette er andre året vi arrangerer vår egen julekonsert. I år har vi igjen satt sammen et fargerikt program med deltakere fra nærmiljøet, bl.a. Bærum pikekor, kvartetten «Xtetten», fiolinist Bendik Goldstein, gospelgruppen «Joy» og Jar skoles strykeorkester.

Ta med familie og venner og bli med på en festlig adventskveld. Gløgg og pepperkaker er selvsagt med på menyen.

Bærum pikekor

Lørdag 15. desember kl. 18.00
Bærum pikekor
Adventskonsert

Bærum Pikekor som ble stiftet i 1951 har utviklet seg til å bli et av landets ledende barne- og ungdomskor. Koret består i dag av rundt 70 jenter i alderen 7 til 20 år fordelt på aspiranter, juniorer og fra 12 års alder Hovedkoret. Korets repertoar spenner fra tradisjonelle norske sanger, via populærmusikk og musikaler, til store krevende kirkemusikalske verk. Til julekonserten i Jar Kirke  9 desember er det Junior- og Aspirantkoret som kommer. Christina Thingvold er dirigent.

Smågardistene - Stabekk Skoles Musikkorps

Søndag 16. desember kl. 18.00
Smågardistene Stabekk Skoles Musikkorps
Adventskonsert

Korpset spiller variert musikk som også skal bringe oss i julestemning. Dørene åpner klokken 17:30. Det blir kafé i pausen. Gratis inngang

Fauna vokalkvintett

Onsdag 19. desember kl. 20.00
Fauna vokalkvintett (Christina Thingvold, Beate Børli Løkken, Gudrun Emilie Aagaard Goffeng, Silje Worquenesh Østby Kleiven og Camilla Marie Bjørk Andreassen) og  og sangere fra Bærum pikekor
Adventskonsert

I denne konserten tar Fauna for seg både kjente og mer ukjente norske julesanger, og gjennom vare, egenartede arrangementer gjenskaper de kontrastene mellom lys og mørke med musikken sin. Konserten er ellers en del av lanseringsturnéen for Faunas julealbum LJOS, og er støttet av Kulturrådet. Billetter på Ticketco.no eller i døra.

Trine Rein & Eli Kristin HansSveen

Torsdag 20. desember kl. 17.30
Trine Rein og Eli Kristin Hanssveen. Musikere: Olav Torgeir Kopsland, strengeinstrumenter og David Aleksander Sjølie, tangenter og gitar.
Adventskonsert: Julegaven

Trine Rein og operasanger Eli Kristin Hansveen gir publikum en bredspektret musikalsk opplevelse med klassisk og tradisjonell julemusikk i skjønn forening. Her får både humor og andektighet en plass på repertoaret, og Julegaven deles i form av julens budskap. Billetter på Ticketmaster.no