Jar Ten Sing (Jatsi)

I perioden med smitterestriksjoner så møtes vi digitalt på Zoom for samtale, fellesskap og spill.

Ten Sing er for ungdom i aldersgruppen 13-19 år. Gjennom kor, dans, drama, band, lyd/lys/bilde, program-skaping, miljø- og styrearbeid får ungdommene utfolde seg kreativt og prøve ut ulike sider ved seg selv. Dette skjer i et trygt og inkluderende miljø, med ungt ansvar og voksent nærvær.

Ønsker du å være med i et morsomt og inkludere fellesskap? Har du lyst til å være med å lage show? Jar menighet starter nå ten sing-arbeid (Jatsi) og ønsker å ha med alle interesserte. Du er velkommen til å stå på scenen å opptre, hjelpe til i kulisene, styre teknikken, lage videoer, og mye mer. Ønsker du å være med så er du hjertelig velkommen til å stikke innom å prøve det ut fra 15. oktober 2020.

I Jar har vi stort fokus på det sosiale fellesskapet. Hvert år reiser vi til Hafjell for å bli bedre kjent, reise i skitrekket og kose oss! En gang i måneden så finner vi på noe gøy sammen som Fangene på fortet, klatrepark, Escape Rooms, Megazone, curling og andre sosiale aktiviteter.

Jatsi møtes hver torsdag kl. 18:00-21:30. Kvelden starter ofte med en felles samling i kirka også deler vi oss inn i grupper. En beskrivelse av disse gruppene finner du under. Ofte jobber vi med mål om å sette opp et show der vi synger, danser og lager sketsjer om et bestemt tema. Mange på Jar har vært med på dette i konfirmasjonstiden. Ønsker du å være med så finner du påmelding her!

Band

Kan du å spille et instrument og vil du spille sammen med andre? I bandet er det fokus på sangene som koret synger. Man er også fri til å ha det gøy og spille sanger man vil prøve ut. Det er mulig å lære mer om instrumentet og få noen tips.

Drama

Drama er for de som ønsker å stå på scenen og formidle en historie. Når vi lager et show har det gjerne et tema. Drama-gruppen får da i oppdrag å tenke kreativt og lage sketsjer eller innslag som synliggjør dette temaet. Gruppen samarbeider med scene & rekvisitt. Drama og multimedia kan samarbeide for å lage temafilmer.

Dans

Vil du være med fra start til opptreden der danse-gruppe lager koreografi og øver sammen? Danse-gruppen opptrer med det de har laget og kan samarbeide med koret om koreografi til sanger som de synger. Det er åpent for kreativitet og alle dansestiler.

Kor

Koret er åpent for alle som liker å synge og ønsker å synge med andre. I et kor synger man ofte flerstemt og kormedlemmer deles derfor inn i sangstemmene sopran, alt og tenor. Uansett om du er gutt eller jente, synger lyst eller litt mørkere, så er hver enkelt person viktig i koret.

Scene & rekvisitt

Når vi jobber sammen om et show så er det behov for kostymer, rekvisitter og hjelpere på scenen. Gruppen har derfor et tett samarbeid med drama, kor og teknikere om hvordan scenen skal være. Scene & rekvisitt kan også jobbe med egne prosjekter i kirken.

Multimedia

Hvis du har interesse for fotografering, video og redigering er multimedia-gruppen ypperlig! Om du har lyst til å lære mer om dette, så tilbys det gode kurs og opplæring i foto- og videoredigering. Multimedia bistår de andre gruppene med det som skal filmes/tas bilder av til show og vises som innslag på skjermer når det er show.

Teknikk

Teknikk-gruppen har ansvar for å styre lyd- og lysutstyret på show og øvelser. Teknikkerne lærer å rigge til konsert, bygge scene, styre lyd og programmere scenelys. Vi har et stort lager med sceneutstyr for å fylle en kirke med 500 gjester til show.

Kos

Etter hver øvelse er det en halvtime-time med sosialt og hver fjerde øvelse er det sosiale kvelder. Kose-gruppa har ansvar for å lage en kahoot, quiz, administrere kiosken, kanskje lage en kake eller vafler til etter øvelsen? De sosiale kveldene med Fangene på fortet, Hafjell-tur, Megazone, bowling, kino og lignende må også planlegges.

Jatsi er tilknyttet KFUK-KFUM. De har mange kurs for Ten Sing-grupper som det er mulig å delta på. Jar menighet ønsker å støtte Jatsi'ere som er interessert i slike kurs.

Jatsi-styret og kateketvikar Simon håper at du har lyst til å være med. Vi gleder oss til å bli kjent med deg! Ønsker du å være med så finner du påmelding her!