Hvordan er konfirmasjon i Jar menighet?

Er du gira på et minnerikt år med mye "deep talk" og en fantastisk uke på sommerleir? Da bør du sjekke ut informasjonen om konfirmasjon i Jar menighet!

Hvert år velger 100-120 ungdommer å konfirmere seg i Jar menighet. De fleste tilhører Jar kirke sitt geografiske område, men kan på forskjellige skoler i Bærum og kanskje Oslo. Noen tilhører ikke Jar direkte, men har venner her og melder seg på konfirmasjon hos oss. Alle er velkommen til å bli med på konfirmasjon i Jar menighet.

Er du usikker på hvorfor du skal konfirmere deg? Her er noen typiske spørsmål og svar. Som konfirmant i Jar kirke blir du kjent med nye folk og markere konfirmasjonsdagen din høytidelig i kirken. Du vil møte engasjerte KOMA-ledere som er med og lager opplegget du deltar på. De har nylig vært konfirmanter selv, og vet hva som skal til for at du skal ha det gøy og trives i konfirmanttiden. Som konfirmant i Jar kirke vil du få muligheten til å undre over livet, deg selv og den kristne tro. Etter konfirmasjonen finnes mange muligheter til å vokse og få utfordringer som passer deg i kirkens ungdomsarbeid!

Det finnes tre undervisningløp for konfirmasjon i Jar.

Alternativ 1: Hovedvariant

Hovedvarianten av konfirmasjon i Jar er med fellessamlinger og sommerleir i uke 26. Det er mye sosialt og mange konfirmanter som er samlet samtidig. Her er det ofte 100-120 konfirmanter samlet, men vi deler gjerne opp i grupper sånn at alle skal få tid og rom. Sommerleiren i Jar er alltid i uke 26 på Stavern folkehøgskole. Her skjer det meste av undervisningen.

Pris: kr. 700,- for påmelding og kr. 2.900,- for leir.

Alternativ 2: Miks

Dette opplegget passer for deg som ikke kan dra på sommerleir. Her skjer det meste av opplegget på kveldstid, og det er inkluderte en weekend. Du blir en del av en gruppe med konfirmanter fra flere menigheter i Bærum. Som mikskonfirmant vil du også delta på fellessamlinger med de andre konfirmantene i Jar.

Pris: kr. 700,- for påmelding og kr. 700,- for opplegget.

Alternativ 3: Tilrettelagt

Det skal være mulig for alle, uavhengig av funksjonsevne, å konfirmere seg. Menighetene i Bærum samarbeider om en spesielt tilrettelagt konfirmasjonsgruppe som møtes på ettermiddager i vårhalvåret.

Pris kr. 700,- for påmelding og kr 700,- for opplegget.

Nyttig informasjon

KFUK-KFUM

Jar menighet sitt barne- og ungdomsarbeid er organisert igjennom KFUK-KFUM Oslo og Akershus. Konfirmantene betaler kr. 50,- i medlemskontingent til dem og er kun medlem for konfirmasjonsåret. Dette gir konfirmantene forsikring på arrangementer, muligheten for å søke deltakerfond og FriFonds-midler. Hvert år velger konfirmantene et styre (slik som elevråd) der konfirmantene selv disponerer ca kr. 50.000,- i FriFonds-midler fra KFUK-KFUM. Konfirmantene bestemmer selv hva pengene skal brukes på. Vil konfirmanten engasjere seg i Jar Ten Sing og KOMA etter konfirmasjon fortsetter medlemsskapet i KFUK-KFUM.

Faktura for konfirmasjonstiden sendes fra KFUK-KFUM. Dersom du ikke ønsker at konfirmanten skal være medlem i KFUK-KFUM så ordner vi en egen faktura utenom.

Konfirmasjonsgudstjeneste

I påmeldingen kan du legge inn ett ønske om dato for konfirmasjonsgudstjeneste. I fordelingen av konfirmasjonsdato og -tidspunkt ønsker vi å ta hensyn til konfirmanter med tilreisende familie. Vi tar forbehold om at en ikke er sikret noen dato eller klokkeslett før kateket har sendt ut en endelig bekreftelse.

Har du spørsmål eller ønker en prat, ta kontak med kateket Ingeborg tlf. 982 67 832 / is397@kirken.no