Hvordan er konfirmasjon i Jar kirke?


Er du gira på et minnerikt år og en fantastisk uke på sommerleir? Da bør du sjekke ut informasjonen om konfirmasjon i Jar menighet!

NB: I denne artikkelen kan du lese generelt om konfirmasjon i Jar kirke. For mer spesifikk informasjon og påmelding, se "Konfirmasjon 2025".

 

I konfirmasjonstiden er det rom for å utforske mange viktige sider av livet sammen med andre. Som konfirmant får du lære mer om deg selv, om tro, om Gud og den verden du er en del av. 

Bli konfirmant i kirken!

 

Hvert år velger 100-120 ungdommer å konfirmere seg i Jar menighet. De fleste tilhører Jar kirke sitt geografiske område, men kan gå på forskjellige skoler i Bærum og kanskje Oslo. Noen tilhører ikke Jar direkte, men har venner her og melder seg på konfirmasjon hos oss. Alle er velkommen til å bli med på konfirmasjon i Jar menighet.

 

Er du usikker på hvorfor du skal konfirmere deg? Her er noen typiske spørsmål og svar. 

 

FEM GODE GRUNNER TIL Å VÆRE KONFIRMANT I KIRKEN

  1. Du får oppleve hva kristen tro er. Det er mer enn et skolefag, den rommer hele livet.
  2. Konfirmasjonsdagen er bare din, og du har en dag hvor du blir bekreftet for den du er. De som er glade i deg får feire deg skikkelig.
  3. Du får oppleve et nytt felleskap med andre på samlinger, leir eller helger, og bli kjent med flere.
  4. Du får tid til å reflektere over store spørsmål, og blir kjent med hva du selv tror på og hva som er viktig for deg. Du utfordres til å tenke kritisk og selvstendig, ingen skal tvinge deg til å mene noe som helst.
  5. Du møter folk med forskjellige meninger, og sammen med dem lærer du noe felles.

 

Som konfirmant i Jar kirke blir du kjent med nye folk og får markere konfirmasjonsdagen din høytidelig i kirken. Du vil møte engasjerte KOMA-ledere som er med på opplegget du deltar på. Mange av dem har nylig vært konfirmanter selv, og vet hva som skal til for at du skal ha det gøy og trives i konfirmanttiden. Som konfirmant i Jar kirke vil du få muligheten til å undre deg over livet, deg selv og den kristne tro. Etter konfirmasjonen finnes mange muligheter til å vokse og få utfordringer som passer deg i kirkens ungdomsarbeid!

 

HVA ER KONFIRMASJON?

Ordet konfirmasjon kan bety både «å bekrefte» og «å gjøre sterk». Et høydepunkt i konfirmasjons-gudstjenesten er når det bes en bønn for deg. I bønnen ber vi Gud om å velsigne deg og å styrke deg på din vei videre i livet. En viktig del av konfirmasjonstiden er å være en del av et fellesskap og bli bedre kjent med den kristne tro. Konfirmasjonen er en påminnelse om at i dåpen sa Gud ja til å være en del av ditt liv. 

 

Det finnes tre undervisningløp for konfirmasjon i Jar: 

Alternativ 1: Hovedvariant

Hovedvarianten av konfirmasjon i Jar er med fellessamlinger og sommerleir i uke 26. Det er mye sosialt og mange konfirmanter som er samlet samtidig. Her er det ofte 100-120 konfirmanter samlet, men vi deler gjerne opp i grupper sånn at alle skal få tid og rom. Sommerleiren i Jar er alltid i uke 26 på Stavern folkehøgskole. Her skjer det meste av undervisningen.

Pris: kr. 700,- for innmelding og ca. kr. 2.900,- for leir (leir-prisen kan variere noe).

 

Alternativ 2: MIKS

Dette opplegget er for deg som ikke kan dra på sommerleir. Som MIKS-konfirmant vil du delta på opplegget med de andre konfirmantene i Jar, i tillegg til noen ekstra ettermiddagssamlinger som kompenserer for undervisningen som foregår på leir. 

Pris: kr. 700,- for innmelding og kr. 700,- for opplegget.

 

Alternativ 3: Tilrettelagt

Å konfirmere seg skal være mulig for alle, uavhengig av funksjonsevne. Menighetene i Bærum samarbeider sammen med Haug skole om en spesielt tilrettelagt konfirmasjonsgruppe som møtes på ettermiddager i vårhalvåret.

Pris kr. 700,- for innmelding og kr 700,- for opplegget.

 

Nyttig informasjon

Konfirmasjon og dåp

Er du ikke døpt og lurer på om du likevel kan bli konfirmert i kirken? Klart du kan, du er heller ikke alene! Vi ordner dåp i løpet av konfirmasjonstiden.

 

Konfirmasjonsgudstjenesten

I påmeldingen kan du legge inn ett ønske om dato for konfirmasjonsgudstjeneste. I fordelingen av konfirmasjonsdato og -tidspunkt ønsker vi å ta hensyn til konfirmanter med særskilte grunner for ønsket dag. Vi tar forbehold om at en ikke er sikret noen dato eller klokkeslett før kateket har sendt ut en endelig bekreftelse. Denne kommer i løpet av november. 

 

Frister

Påmelding på nett fra 1. mai.
Frist for påmelding 1. oktober. 

Vi har et informasjonsmøte om konfirmasjon i september. Dette er åpent for både konfirmanter og foresatte, for deg som allerede har meldt deg på og for deg som ikke har bestemt deg enda og vil vite mer. Selve konfirmasjonsopplegget begynner i januar og varer frem til konfirmasjon i august/september. 

 

Har du spørsmål eller ønker en prat, ta gjerne kontakt med kateket Ingeborg tlf. 982 67 832 / is397@kirken.no 

 

Tilbake